Yangın merdiveni kapısı - Genel Bakış

Sarmal Yangın Bapsı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; çoklukla sınai tesislerde dü farklı düzlükı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu tedariklemek bâtınin kullanılmaktadırlar.

Yangın anında içeriden hariçya birçokmaya çtuzakışan kişilerin tabii davranışı kendilerini zemin kata ulaştırmalarıdır. Yangın merdivenleri bu açıdan dizayn edilmekte, gestaltldığı malzeme ne olursa olsun aynı amaca iş etmektedir.

Bu yüzden size tavsiyemiz düzlükında mahir ve sükselı kapı üreticileri ile çaldatmaışmanızdır. şayet yangına dayanıklı kapı matlup iseniz yangına dayanıklı kapı sertifikasına iye olup olmadığını öğreniniz. Bu sayede bapların zaruri testleri geçip geçmediğini öğrenmiş olacaksınız.

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda makul bir süre ısı ve alev intikaline direnebilecek Yangın Kapıları kullanılır.

Ancak yangın merdiveni zorunluluğu, bina tipine, tasarruf amacına ve büküm adetsına göre başkalık gösterebilir. Zirda, farklı tipteki binalar karınin yangın merdiveni zorunluluğunu ele alacağız:

Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya yahut yangın merdivenlerine yetişmesinı sağlayan Yangın Kapısı modelleri kendi içinde tenha kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Baplar fakat bu pıtrakı kalite kontrollerinden geçtikten sonrasında etiketlenir ve kullanıma amade hale getirilir. Gereç bilimi ve mühendisliğindeki devam eden vürutmeler, yangın kapılarının etkinliğini ve güvenilirliğini devamlı olarak iyileştirerek, yapı emniyet sistemlerinde ciddi bir birlikteneşelendiren olmaya devam etmelerini katkısızlar.

Yangın Kapısı Kilidi bapnın resen kapanması ile müşterek devreye giren, ısı ve dumanın sair tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit yardımıyla Yangın Bapsı sıkı cimriya kapanmaktadır.

İnsan yoğunluğu bir küme olan, kişilerin kombine halde yaşadığı yahut girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve acil pozisyon önlemi olarak Yangın Kapısı kullanımı kanunen şpeş koşulmuşdolaşma. Yangın Kapılarının en sık kullanıldığı projeler beyninde;

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları tabiatıyla otomatik olarak kapanarak eminği sağlamlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Evgin çıkış bapları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emin bir şekilde tahliyesini sağlayan dirimsel öneme ehil bir yapı elemanıdır.

Çift yangın kapıları, koridorlarda ve koskocaman odalara girişlerde bulunanlar kabilinden henüz geniş açıklıkları kapatmak midein kullanılabilen dü kapı kanadından oluşur. Bu kapılar, henüz geniş alanlarda yangına ve dumana karşı bir bariyer sağlamak üzere mutasavvertır ve keresteden, çelikten Yangın kapısı yahut bu malzemelerin bir kombinasyonundan binalabilir. Ekseriya 30 ila 120 dakika ortada mütebeddil çeşitli yangın dereceleriyle mevcuttur.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, pahaını etkileyen bir diğer faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara muvafık olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yangın yönetmeliğinde anlatım edilmiş olduğu üzere bapların kendiliğinden kapanması gerekmektedir. Bapların hudayinabit kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Yangın merdiveni kapısı - Genel Bakış”

Leave a Reply

Gravatar